Bygglovchef till Bygglov - Umeå kommun - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

17 Dec 2018

Umeå kommun, Samhällsbyggnad, Plan och bygg
Plan och bygg består av verksamheterna Bostadsanpassning, Bygglov, Detaljplanering och Lantmäteri. Bygglov ansvarar bland annat för bygglov, tillsyn, marklov, påföljder och ingripanden enligt plan- och bygglagen, men även strandskyddsdispenser enligt miljöbalken.

Bygglov bemannas av cirka 40 kunniga medarbetare som i huvudsak hanterar bygglov med tillhörande arbetsplatsbesök och tekniska samråd samt utför tillsyn och ger råd och information till allmänheten. Vi arbetar utifrån kundnytta och strävar alltid efter att förenkla för alla utan att göra avkall på rättssäkerheten.

Vi söker nu en bygglovchef till verksamheten Bygglov! Du erbjuds ett utmanande och stimulerande arbete i en starkt expanderande kommun. Är det här ett uppdrag för dig?

Dina arbetsuppgifter
Som bygglovchef har du såväl utvecklings- och verksamhetsansvar som personal- och budgetansvar. Du leder och utvecklar verksamheten och rapporterar själv direkt till vår Stadsarkitekt, och ingår även i Plan och byggs ledningsgrupp.

Rollen innebär ett nära samarbete med byggnadsnämnden och dess ordförande. Som bygglovchef är du en viktig representant utåt och även en viktig länk i kommunens processer inom samhällsbyggnadsområdet.

Om dig
Vi söker dig med en relevant högskoleutbildning för tjänsten, exempelvis inom juridik, arkitektur, teknik eller annan inriktning som vi bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med och leda myndighetsutövning i en politiskt styrd verksamhet. Vidare har du goda kunskaper inom Plan- och bygglagen (PBL). Du behöver också ha ledarerfarenheter, allra helst har du jobbat som chef med personal, budget och verksamhetsansvar.

Du har förmågan att se möjligheter och utveckla verksamheten vidare på ett modernt sätt samtidigt som du värnar om att upprätthålla allt det goda arbete som redan är påbörjat och pågående. Du drivs av att uppnå resultat och klarar av att vara fokuserad på målet även när förhållandena förändras. Du motiverar, engagerar och utbildar gärna andra för att nå målen tillsammans. Som person är du engagerad och lyhörd, tydlig och strukturerad och kan planera, organisera samt prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Du uttrycker dig obehindrat i det svenska språket i tal och skrift samt innehar B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2018/876

Kontakt
Tomas Strömberg, stadsarkitekt, 070-611 14 49

Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, 090-16 18 87
Johan Marklund, SACO, 090-16 14 85
Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86

Publicerat 2018-12-13

Sista ansökningsdag 2019-01-21

Logga in och sök jobbet