Bygglovchef i Roslagens pärla - Östhammars kommun - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

17 Jul 2017

Arbetsplatsbeskrivning
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi är i en spännande expansiv fas med en ambitiös tillväxtstrategi med mål att bygga fler bostäder och utveckla näringslivet. En ny översiktsplan finns på plats, och fördjupad översiktsplan är under bearbetning. Ett förmodat byggande av ett nationellt slutförvar för använt kärnbränsle bidrar till en positiv utvecklingsspiral i kommunen och kommer att sätta oss på kartan.

Vill du vara den som driver bygg- och kartenheten i Östhammars kommun? Vi söker dig som har ett intresse för bygglov och gestaltningsfrågor.

Arbetsbeskrivning
I rollen som bygglovschef har du uppdraget att säkerställa både det dagliga arbetet på bygg- och kartavdelningen och att verka för det långsiktiga utvecklingsarbetet av verksamheten.

Som chef ansvarar du för att verksamheten bedrivs som en professionell myndighet utifrån givna resurser och beslut. Du har en stor roll i vårt uppdrag att ge service och information. Arbetet innebär många interna och externa kontakter bl a med byggherrar, politiska beslutsfattare och företagare.

Till din hjälp har du medarbetare i roller som 1:e byggnadsinspektör, bygglovshandläggare, byggnadsinspektör samt kart- och mättekniker. Bygg- och kartenheten ingår i Bygg- och miljöförvaltningen och vi är 30 medarbetare varav sju finns på bygg- och kartenheten.

Som byggchef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp. Du har arbetsmiljö- och personalansvar samt verksamhets- och budgetansvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning; arkitekt, ingenjör, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av och ett stort intresse i gestaltningsfrågor. Vi vill att du har minst tre års erfarenhet av att leda en avdelning eller enhet inom samhällsbyggnadssegmentet med ansvar för ekonomi, personal och verksamhet samt en gedigen kunskap om Plan- och bygglagen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och förstår den kommunala beslutsprocessen.

Som person är du trygg och prestigelös med god självinsikt, vilket speglas i ditt ledarskap. Du är en ledare som entusiasmerar och inspirerar dina medarbetare och drivs av att utveckla personal och verksamhet. Du är duktig på kommunikation och samverkan och har en förmåga att ta till vara på och lyfta den kompetens som finns inom avdelningen.

Du trivs att arbeta i team, samtidigt klarar du av att arbeta självständigt och ta egna beslut.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och ska kunna föredra ärenden i byggnadsnämnden.

Du delar våra värderingar engagemang, ansvar, öppenhet och tillsammans.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid100 %
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2017-08-18
Referensnummer: KS-2017-630
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Charlotte Köhler, Bygg- och miljöchef 072-501 35 78

Facklig företrädare
Johan Nilsson, Vision 0173-861 36

Övrigt
I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar

Läs mer: Östhammars kommun
Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.