Bygglovarkitekt till Östersunds kommun - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

6 Jul 2018

Samhällsbyggnadsförvaltningen har en bred kompetens inom samhällsbyggnadsområdet med ca 75 medarbetare fördelade på fem avdelningar: plan och bygg, miljö och hälsa, trafik och park, kart och lantmäteri samt administration. Inom plan- och byggavdelningen arbetar 20 personer med kommunens fysiska planering, bygglov och tillsyn.

Arbetsuppgifter
Du blir en del av byggruppen som är delaktig i kommunens bebyggelseutveckling och ansvarar för tillstånd, rådgivning och tillsyn inom byggverksamheten i kommunen. Du kommer att självständigt handlägga bygglov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, tillsynsärenden mm. Du ska också ge råd och upplysningar om byggande både internt inom kommunen och till allmänhet och företag. Du kommer att ansvara för rådgivning och stötta kollegor i gestaltningsfrågor.

Kvalifikationer
Du är arkitekt, bebyggelseantikvarie eller har annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper om och dokumenterad erfarenhet av plan- och bygglagen och ett stort intresse för gestaltningsfrågor. Erfarenhet av att arbeta som bygglovhandläggare eller med husprojektering är en merit. Vi värdesätter din förmåga att ta eget ansvar och initiativ, att du är noggrann och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Eftersom vi har många kontakter med såväl erfarna som ovana byggare, är det viktigt att du är pedagogisk, serviceinriktad och tycker om att kommunicera med andra. Du har B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar
Maria Boberg, stadsarkitekt 063-14 37 66

Fackliga företrädare
Sveriges Arkitekter: Nina Pisto-Berg 063-14 38 89
Vision: Glenn Ålund 063- 14 33 02

Välkommen med din ansökan senast den 7 september