19 Maj 2017

Borgholms kommun omfattar norra delen av Öland – solen och vindarnas ö. Centralorter är Borgholm, Köpingsvik och Löttorp. De största näringsgrenarna i kommunen är besöksnäringen och lantbruket. Borgholms kommun har drygt 10 900 åretruntboende invånare och över två miljoner besökare varje år.

Vi erbjuder en mångfald av yrkesområden och en mängd viktiga jobb. Hos oss arbetar ca 1000 medarbetare fördelat på fyra förvaltningar och två kommunala bolag. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans.

Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig bl.a. ett roligt och utvecklande arbete, trevliga och kompetenta kollegor, en mycket aktiv personalförening.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har idag drygt 35 medarbetare fördelat på fyra avdelningar. Vi söker nu en planarkitekt till vår plan- och byggavdelning, som arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, och bygglov.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Öland och Borgholms kommun för framtiden, utifrån vår unika natur, kultur och boendemiljö. Du kommer att arbeta med den fysiska planeringen i nära samarbete med boende, företagare, övriga förvaltningar samt med andra kommuner och myndigheter

Vi söker ständigt nya medarbetare som vill vara med och bidra till Borgholms kommuns utveckling! Vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan!

För mer information: http://www.borgholm.se/bygga-bo-miljo/

Arbetsuppgifter:
Som planarkitekt i Borgholms kommun ingår du i en grupp på 10 medarbetare som ansvarar för kommunens plan- och byggfrågor. Kommunen har många detaljplaneprojekt på gång och skall inom kort påbörja arbetet med att ta fram en ny kommunövergripande översiktsplan. Du kommer att arbeta med projekt i båda skalorna. På avdelningen förekommer också en del andra utredningar kopplade till planering och byggande i vilka du kan komma att medverka.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i projektform och du kommer att ha en ledande roll i dina projekt. Det innebär att du kommer att ha ett nära samarbete med många av aktörerna inom samhällsbyggnadssektorn, såväl tjänstemän som politiker i kommunen som med andra myndigheter, med exploatörer och kommuninvånare.

Urval och rekrytering sker löpande. Så tveka inte att ansöka redan i dag!

Kvalifikationer:
Du är troligen utbildad landskapsarkitekt, fysisk planerare eller arkitekt och har sannolikt arbetat ett par år med både detaljplaner och översiktsplaner. Det innebär att du har en bred förståelse för samhällsbyggnadsfrågor och goda kunskaper om planprocessen och lagstiftningen som styr den.

Som person har du lätt för att samarbeta, är initiativrik, drivande och serviceinriktad. Du jobbar lika gärna självständigt som i grupp och uttrycker dig väl i både tal, skrift och bild. Du har god kunskap inom digitala verktyg som GIS och Adobe programmen.

B-körkort är ett krav.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid

Löneform:
Månadslön.

Arbetstid:
Dagtid.

Tillträde:
2017-08-01. Eller enligt överenskommelse.

Antal platser:
1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2017-06-06

Arbetsgivarens referensnummer: A684716

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av:
Magnus Juhlin
Plan- och byggchef
Telefon: 0485-88156
E-post: magnus.juhlin@borgholm.se

Facklig(a) företrädare
Lisa Wändesjö
Sveriges Arkitekter
Telefon: Nås via Servicecenter 0485-880 00
E-post: lisa.wandesjo@borgholm.se