Det bästa i ArkitekturSverige - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

Det har än en gång blivit dags att tipsa om all den goda arkitektur som görs i vårt avlånga land. Det populära inslaget ArkitekturSverige på Arkitekturgalan vill ha din hjälp att hitta alla de där pärlorna till projekt som borde hyllas.

Var stolt – skicka in dina egna verk. Var generös – skicka in dina kollegors och vänners. Projektet ska befinna sig på svensk mark och ska vara ett färdigställt projekt. Tänk stort, tänk litet, tänk guldkorn, tänk hela Sverige och dela med dig av din kännedom om lokala projekt med god arkitektur.

Skicka in ett eller flera förlag till oss genom att fylla i formuläret. Sammanfatta varför just detta projekt ska lyftas fram. Bifoga också högst tre bilder på projektet som kan användas i presentationen eftersom ett urval av de inskickade projekten ska visas på scen under Arkitekturgalan.

På galan visar Sara Meidell, journalist, kritikerpriset 2015 och Sune Nordgren, Curator, ledamot Kritikerprisjuryn 2018 (ett urval av) inskickade projekt i en resa genom hela ArkitekturSverige idag.

Sista datum för inlämning är den 26 februari.

ArkitekturSverige

  • Projektfakta


  • Ladda upp bilder

    Ange fotografens namn i bildfilens meta-data eller i filnamnet. Bildformat: jpg, 72 dpi. Varje bild får högst vara 128 mb.

  • Skicka in

    Ni som arkitektkontor ansvarar helt för att ni har full rättighet att använda de bilder ni skickar in. Ni ansvarar dessutom för att ni även äger full rätt att vidare ge Sveriges Arkitekter rätten att använda bilderna till nedanstående ändamål. Insända bilder kan komma att visas på storbildskärm på scen under Arkitekturgalan, samt i bildspel på skärmar vid andra ytor. Bildspelet kan också komma att visas på Sveriges Arkitekters webb samt webbsändas och spelas in för att vara tillgängligt i efterhand på webben. Det är alltså viktigt att ni stämmer av med fotografen om friköpta bilder, så att hen är medveten om Sveriges Arkitekters användning av dessa. Om Sveriges Arkitekter får ett krav från fotografen kommer kravet att vidarebefordras till det ansvariga arkitektkontoret.