Årets löneenkät är här - Sveriges Arkitekter

Foto: Riksbanken

Håll utkik i din mejlbox – nu har vi skickat ut årets löneenkät. Den tar bara några minuter att fylla i. Den färdiga lönestatistiken kan du sedan använda för att checka av ditt löneläge eller ha som underlag under lönesamtal – du hjälper helt enkelt dig själv och andra att få rätt lön.

Om enkäten inte har nått dig, kolla i din skräpkorg – den kan ha kommit dit istället för till din inbox. Du kan också logga in och hitta en direktlänk till just din enkät (den syns bara när du är inloggad eftersom den är personlig).

Varför är det viktigt för mig att fylla i enkäten?

Löneenkäten skickar vi ut i slutet av varje år. Det gör vi för att det finns många tillfällen när det är nödvändigt att ha tillgång till lönestatistik. Till exempel om du är nyexaminerad och vill veta ingångslöner inför en anställningsintervju eller om du ska söka ett nytt jobb och vill veta vad du ska begära i lön. Det är också viktigt att fackförbunden har koll på lönenivåerna på arbetsmarknaden för att kunna jämföra lön och löneutveckling i olika branscher. Det är därför som det är viktigt att så många som möjligt svarar på enkäten.

Hur får jag tillgång till statistiken?

I början av nästa år kommer du kunna ta del av den nya samlade lönestatistiken på Saco lönesök. Men redan nu kan du använda lönesök för tidigare års gedigna lönestatistik.

Har du inte fått enkäten eller har frågor är du välkommen att kontakta oss genom att mejla till enkat@arkitekt.se. Är du osäker på om vi har rätt e-postadress till kan du logga in och uppdatera dina uppgifter själv eller mejla rätt adress till oss på medlem@arkitekt.se.