Alingsås kommun söker Planarkitekt - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

12 Okt 2017

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsbeskrivning
Som planarkitekt är det viktigt att du har känsla för staden som livsmiljö där målet är att skapa en god, attraktiv och väl fungerande stad för våra invånare, näringsliv och besökare.
Dina arbetsuppgifter innebär att driva och samordna detaljplaneprocessen självständigt och i team. Det ingår handläggning av detaljplaner och planprogram, där du ansvarar för tidplan, framtagande av planhandlingar och underlag inför politiska beslut.
Du stimuleras av att tillsammans med exploatörer och medarbetare söka lösningar med kreativitet och serviceanda som förtecken.

Kvalifikationer
Du är en erfaren planarkitekt och har en examen som planeringsarkitekt, eller som vi bedömer likvärdigt, med god kunskap om fysisk planering, framför allt erfarenhet av arbete med detaljplaner men också översiktsplanering, och intresse av stadsutvecklingsfrågor och driva kvalificerade planprocesser i en politiskt styrd organisation.
Du har stor erfarenhet av att driva och hålla ihop egna projekt. Kunskap inom aktuell plan- och bygglagstiftning är viktigt liksom eget intresse för aktuella samhällsfrågor som berör Alingsås visioner. Vi söker dig som är kommunikativ, kreativ, analytisk och lyhörd.
I arbetet ingår även mycket kontakter med allmänhet, politiker och exploatörer, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor och har en god förmåga att uttrycka dig i svenska tal och skrift.

Meriterande är god kännedom om plan- och bygglagen liksom erfarenhet av digitala verktyg så som bland annat AutoCAD, Illustrator och Indesign. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Nu söker vi en kollega till vårt goa gäng på planavdelningen, välkommen in med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid
Efter överenskommelse.
100% dagtid

Ansökan
Ansök senast:
2017-10-31

Referensnummer:
A721635

Gör ansökan

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:
1

Kontaktperson
Maria Jacobsson
Avdelningschef
0322-617243

Facklig företrädare
Malin Haraldsson
Planarkitekt
0322-616281

Övrigt
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.
Läs mer: http://www.alingsas.se