Ale kommun söker Planchef - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

7 Feb 2019

Strax norr om Göteborg längs Göta Älv ligger Ale kommun, med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året och frågar du nyinflyttade så är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar till att de valt Ale. Kalla det gärna livskvalitet

I kommunen är vi 2 300 anställda som skapar möjligheter för Aleborna att följa sina drömmar. För att lyckas krävs hårt arbete och riktigt bra medarbetare, och nu söker vi dig som vill ta ett större ansvar som chef för planheten inom Sektor Samhällsbyggnad.

Samhällsbyggnad – en viktig sektor i ett snabbväxande Ale
Vi bygger just nu det nya Ale och kommunen rustar för att möta nya och ökande behov hos invånarna. I det arbetet har Sektor Samhällsbyggnad ett mycket viktigt uppdrag att säkerställa en god boende- och livsmiljö i balans med en långsiktig hållbar utveckling för samhället i stort.

Planenheten delar lokaler med bygglovsenheten och stadsarkitekten. Planchefen är enhetschef och ingår i ledningsgruppen tillsammans med chefen för bygglovsenheten och stadsarkitekten som också är verksamhetschef. För att lyckas med uppdraget att bistå Ales invånare och företag krävs en effektiv samverkan såväl internt som externt. Som planchef blir en viktig del av din roll att skapa förutsättningar för en sådan samverkan.

Ett krävande och stimulerande uppdrag
Att vara planchef i en snabbväxande kommun som Ale innebär mycket jobb och samtidigt massor av spännande arbetsuppgifter. Du kommer att leda och fördela det löpande arbetet där du och dina medarbetare ger råd och information till allmänhet, företag och politiker. Du jobbar också med att utveckla processer och arbetssätt för att hela tiden utveckla och förbättra verksamheten, både utifrån ett medarbetar- och exploatörsperspektiv. I dina uppgifter ingår att coacha dina medarbetare som består av dina fasta handläggare, handläggarstöd och ett antal konsulter.

I din roll deltar du dessutom i regionala nätverk och utbyter där kunskap inom områden som rör detaljplaner, bygglov och övriga funktioner som krävs för samhällsbyggnadsprocessen. Du kommer också att föredra ärenden i samhällsbyggnadsnämnden och i vissa fall även i kommunstyrelsen.

Det här har du med dig till oss
Du är utbildad arkitekt eller har en likvärdig utbildning. Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning eftersom din roll som planchef innebär att du ofta samarbetar med andra experter inom samhällsbyggnadsprocessen. Det innebär också att du har god kunskap om denna process och hur den kan användas för att uppnå ett mer hållbart samhälle. Ett krav är att du har god kännedom om plan- och bygglagstiftningen och vet hur den appliceras i det praktiska arbetet. Har du jobbat som planchef innan är det självklart en merit.

Som person är du duktig på att samarbeta och att skapa nya kontakter med människor. Du är serviceinriktad och duktig på att strukturera ditt och dina medarbetares arbete, både i ärendeflödet och i utvecklingsprocessen. För att lyckas med det krävs att du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi letar efter dig som är en stabil person med tydliga ledaregenskaper, som gillar att ta tag i saker och tillför extra energi genom att engagera din omgivning. Stämmer det in på dig och har du:

• Relevant examen och erfarenhet.
• B-körkort.
• Ett gott hjärta för Ale.

Då vill vi att du hör av dig så snart du kan.

Vi ser fram emot din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13, pia.strandh@cordovan.se.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 24 februari.

Du lämnar din ansökan via Cordovan Careers ansökningsformulär på cordovancareer.se